tiistai 1. huhtikuuta 2008

Pääsiäinen, lätkämatsi ja mojitokannuja

Pääsiäisviikolla oli täälläoloaikani surkein sää. Lumikuurot seurasivat toinen toisiaan ja jonain öinä maa oli aivan valkoisena. En olisi uskonut, että lämpimän helmikuun jälkeen joutuisi vielä tälläistä säätä täällä kestämään. Tiistaina olimme perinteiseen tapaan Nation2Nation bileissä, joka oli onneksi tällä kertaa dormien vieressä olevalla Exit-klubilla, joten ei tarvinut lähteä lumipyryssä tarpomaan kauas. Tämän viikon teemana oli Alankomaat, jotka tarjoilivat tervetulojuomana joten salmarin tapaista myrkkyä. Alas se meni, mutta ei kyllä hyvää ollut.


Petra matkalla Exit-klubille. Autojen konepellit olivat lumessa ja lumipalloja pystyi tekemään.

Seuraavana päivänä herättyäni lähdin Ossia vastaan lentokentälle. Ossi vietti täällä pääsiäisloman eli ke-su. Sää olisi voinut olla parempi, koska pakkasta oli ja lumikuuroja tuli joka päivä. Onneksi lumi suli heti sadettuaan pois, mutta olisi se auringonpaiste ollut kuitenkin mukavampi... Ossin haettuani tapasimme vielä Mian ja hänen vaihtarikaverinsa keskustassa. He olivat kiertämässä Itä-Eurooppaa, koska heidän yliopistossaan on keksitty 3 viikon pääsiäisloma. Meidän yliopiston yhden päivän pääsiäisloma ei tuossa vaiheessa paljon lämmittänyt! Kyseisellä porukalla ja parilla vaihtarilla vaihvistettuna lähdimme illalla katsomaan Sazka areenalla tsekin lätkäliigan semifinaaleja. Ottelussa ottivat mittaa toisistaan Slavia Praha ja Bili Tigry Liberec. Ottelussa oli Suomen lätkäpeleihin verrattuna aivan loistava tunnelma, vaikka halli ei täysi ollutkaan. Olutta sai viedä katsomoon, mikä ilmeisesti jollain tavalla edesauttaa hyvän tunnelman olemassaoloa =) Ottelu meni jatkoajalle ja rankkareihin, jotka vei lopulta Slavia. Pelin jälkeen lähdimme vielä käymään keskustassa sijaitsevassa drinkkibaari/yökerho Nebe:ssä, jota pari kaveria oli suositellut.


Ossi, Mia ja minä Sazka areena:lla


Lätkämatsissa.

Torstaina oli vuorossa taas pakolliset turistinähtävyydet joita kiersimme Mitjan ja hänen kaverinsa kanssa. Kaarlen silta, Prahan linna ja vanhan kaupungin aukio tuli taas jälleen kerran nähtyä. Illalla lähdimme suuremmalla porukalla käymään Nebe:ssä, koska eilisillan kokemus oli sen verran hyvä. Kyseisestä paikasta saa ostettua perinteisiä drinkkejä, kuten Mojito, Cuba libre ja long island ice tea isoissa kannuissa, joita porukalla ryystimme. Kyseisenä iltana oli Nebe:ssä erittäin hyvä tunnelma, eikä tanssilattia tarvinnut kuunnella Scatman:ia, joka nostatti tunnelmaa entisestään.


Mitja Cuba Libre kannun kimpussa.

Perjantaina oli hieman väsynyt olo, joka johtui edellis-illasta sekä myös siitä, että olin flunssassa. Dormin patterit kun eivät yhtenä yönä suostuneet toimimaan ja ulkona oli pakkasta noin kymmenisen astetta. Päivällä kävimme kiertelemässä vanhassa kaupungissa ja kävimme katsastamassa mm. Salvador Dalin näyttelyn. Kaikki kyseisen herran piirustukset eivät ihan auenneet, mutta näytteli oli kuitenkin käymisen arvoinen! Perjantai-iltana hengailimme vain dormilla ja mentiin suht aikaisin nukkumaan.

Launtai päivänä satoi vaihteeksi lumen sijasta vettä, mutta lähdimme kuitenkin käymään keskustassa syömässä ja ostammas Ossille matkamuistoja. Lauantai-iltana piti lähteä vielä ulos, koska oli Ossin viimeinen ilta Prahassa. Päädyimme hieman syrjässä keskustasta sijaistsevalle Cross-klubille, joka ei ihan perinteinen paikka ollut. Sisutus oli tehty vanhoista moottorien osista ja muusta metalliroinasta ja paikka muistutti ehkä eniten Pietarissa sijaitsevaa pommisuojaklubia. Paikasta sai myös ostaa pienestä kulmakioskista pilveä sitä kaipaaville. Musiikki oli kyseisenä iltana hyvin vaihtoehtoista, joten tanssilattialla ei tullut hirveästi pyörittyä. Sunnuntai-aamuna Ossi lähti kotiin ja minä jäin parantelemaan flunssaani Jaroviin.

.
Cross klubilla.

Ei kommentteja: