tiistai 1. huhtikuuta 2008

Tenttejä, koulutöitä ja kylpylän "lämpöä"

Maanantaina oli vuorossa kauan odotettu yhden päivän mittainen pääsiäisloma, jonka käytin hyvin pitkälti koulutöiden parissa, koska sää oli vieläkin niin surkea. Keskiviikkona oli International Retailing kurssin lopputyön palautus, jonka takia en lähtenyt tiistaina edes Nation2 Nationa bileisiin. Bileet olivat kuulemma olleet aika vaisut, koska monilla vaihtareilla ja tsekkiopiskelijoilla oli tällä viikolla välitenttejä.

Keskiviikkona alkoi viimeinen intensiivikurssini, jonka nimi oli Intercultural Communication for Managers. Kurssi käsitteli siis eri kulttuurien eroja ja miten niitä tulisi ottaa huomioon kansainvälisissä yrityksissä ja neuvoteltaessa eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Kurssi oli varsin mielenkiintoinen ja siitä sai paljon enemmän irti kuin monesta muusta täällä opiskelemastani kurssista. Kurssin lopputentti oli perjantaina, jonka jälkeen lähdin suoraan dösäasemalle ja lähdimme pienellä porukalla käymään Tsekin kylpyläkaupunki Karlovy Vary:ssa. Mukana matkassa oli minun lisäksi Jacquie, Luc ja Daniel.

Matkasimme Karlovy Varyyn erittäin mukavalla bussilla ja matka kesti vain kaksi tuntia. Perillä hyppäsimme taksiin, koska ei ollut mitään tietoa missä hostellimme sijaitsi. Hostelli oli aivan loistava, sillä meidän huoneemme koostui makuuhuoneesta, erillisestä keittiöstä, olohuoneesta, sekä kylpyhuoneesta. Kahden kuukauden dormielämän jälkeen kyseinen hostelli tuntui luksus-asumukselta. Illalla kävimme pyörimässä keskustassa ja yritimme yhteen baariin sisään, mutta se oli aivan täynny. Kyseessä oli ilmeisesti kaupungin ainoa hyvä baari, sillä muutoin kaupunki oli aivan tyhjä. Päätimme tunnin kestäneen uuden baarin etsimisen jälkeen käydä huoltoasemalta ostamassa parit oluet ja lähdimme nauttimaan niitä hostellillemme.


Karlovy Vary.

Seuraavana aamuna heräsin yllättävän pirteänä, mikä johtui ehkä siitä, että nukuin vaihteeksi mukavassa sängyssä. Sää oli aika sadekuuroinen, mutta lähdimme tästä huolimatta keskustaan pyörimään. Karlovy Vary on kuuluisa kylpylöistään sekä mineraalivedestä, jota vanhukset pääasiassa Saksasta ja Venäjältä tulevat tänne juomaan. Kaikialla näkyikin kyseisten kansallisuuksien vanhuksia hassut piipun muotoiset posliinimukit kädessään ja ryystäen lämmintä mineraalivettä lähteistä. Kokeilimme 50 asteista mineraalivettä, mutta ei se kyllä hyvältä maistunut, mutta ehkä se teki hyvää =) Iltapäivällä yritimme Becherovka-museoon, sillä kyseinen alkoholijuoma on Karlovy Varysta lähtöisin. Pettymykseksemme koko päivän kiertokäynnit oli varattu saksalaisten ja venäläisten vanhusten toimesta.


Jacquie maistamassa vettä yhdestä Karlovy Varyn mineraalivesilähteestä.

Meillä oli vielä 3 tuntia aikaa bussin lähtöön, joten päätimme lähteä käymään yhdessä kaupungin monista kylpylöistä. Kaupungin halvin kylpylä oli ehkä enemmänkin uimahalli, mutta hinta oli erittäin kohtuullinen. Kyseisen paikan saunaa ei hyvällä tahdollakaan saunaksi voinut kutsua eikä porealtaidenkaan vesi mitään lämmintä ollut. Saunan jälkeen piti aina käydä lämpimässä suihkussa, jotta tuli edes vähän lämmin, jotta altaaseen pystyi taas menemään. Palasimme takaisin Prahaan siis lauantai-iltana, jonka jälkeen vuorossa oli International Marketingin tenttiin lukemista. Onneksi lämpötila ulkona alkoi sunnuntaina vihdoinkin nousta ja iltapäivällä oli jo 15 astetta.


Karlovy Vary ja Becherovka pullo.

Ei kommentteja: