tiistai 26. helmikuuta 2008

turistina Prahassa ja Kutna Horassa

Viime viikko meni pitkälti Hannan ja vaihtareiden kanssa ympäri Prahaa pyöriessä. Keskiviikkoiltana oli mun, Mitjan ja Luc:n vuoro laittaa ruokaa, mutta keittiön valtavasta koosta johtuen suurimman osan ruoasta teki Mitja, joka edesauttoi sitä, että se oli suht syötävää :) Ruokailun jälkeen kävimme vielä tietenkin student pub Juve:ssa, jossa muutenkin tulee vietettyä aikaa melkein joka ilta. Hanna yöpyi pari yötä viehättävässä Jarov D "hotellissa" ja loput yöt punkkasit meidän asuntolassa. Keskiviikon yllätäviin käänteisiin lukeutui jonkinlainen tulipalo dormikerrostaloni alakerrassa, jonka jälkeen aula oli täynnä savua. Tämän seurauksena myös netti lakkasi toimimasta 5 päiväksi!!!

Torstaina oli vuorossa pakollinen 5 tunnin turistikävely Prahan vanhassa keskustassa, joka alkaa tulla jo aika tutuksi. Perinteisiä turistikuvia tuli otettua noin sata, joka on suhteellisen riittävästi. Lisäksi vietimme aikaa illan taas yllättäen Juvessa. Perjantaina klo 10 tuli "mukava" tsekkitäti potkimaan Hannan pois residenssistään, jonka jälkeen oli vuorossa Hannan ja hänen tavaroiden salakuljetus ohi oman dormini aulan tsekkitädin. Operaatio sujui yllättävän jouhevasti, sillä tuona hetkenä sattui resepsuunissa olemaan vähemmän militanttivaikutteita omaksunut täti. Hommasimme Hannalle myös kämppikseni dormikortin, koska ilman sitä eivät tädit päästä sisään dormiin. Luc oli poissa koko viikonlopun, joten vaihdoimme vain hänen korttiinsa Hannan kuvan ja kaikki olivat tyytyväisiä, myös alakerran tädit. Hanna tunnettiinkin loppuviikon nimellä Luci. Perjantaina emme tehneet hirveästi mitään muuta erikoista, illalla käytiin keskustassa olevassa pubissa, mutta menimme suht aikasten nukkumaan, jotta jaksoimme lähteä seuraavana päivänä reissuun.


Prahan linna yövalaistuksessa, pakollinen turistikuva :)

Klo 9.53 lähti juna lauantaiaamuna kohti Kutna Horaa ja kaikista ennakkoluuloistani poiketen juna oli ajoissa ja lipun ostaminenkin sujui odotettua jouhevammin. Kutna Hora sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Prahasta ja on kuuluisa katedraalistaan ja kirkosta, jonka koristelut ovat tehty ihmisten luista. Jälkimmäinen oli erittäin vaikuttava sisältä ja infolehdykkä kirkon ja kaupungin historiasta löytyi vielä suomeksi! Olisimme halunneet vielä käydä Kutna Horan hopeakaivoksissa, mutta ne olivat avautuvat vasta turistikauden alettua huhtikuussa. Noh ehkä ilman tuota kokemusta pystyy elämään :) Palasimme Prahaan noin kuudelta, jonka jälkeen otimme päikkärit ja lähdimme Noemin luokse viettämään etkoja. Olin tuonut Suomesta mukanani Minttu-viinaa ja Salmaria, jota maistelimme suomalaisten juomalaulujen säestyksellä. Yllättäen monet vaihtarit pitivät Salmarista, mitä en ennalta osannut ollenkaan aavistaa. Noin klo 00.00 lähdimme käymään vielä Mischmasch diskossa, jossa viihdyimme noin 3 tuntia ennen kuin väsymys alkoi painaa.


Sisällä Kostnice:ssa, eli luukirkossa.


Kutna Horan katedraali.

Sunnuntai olikin sitten lämpimin päivä, mitä olen Prahassa tähän mennessä kokenut. Lämpömittari hipoi plus 20 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lähdimme tämän innoittamana Hannan ja Jacquie:n kanssa vanhan kaupungin torille ottamaan vuoden ensimmäiset terassidrinksut, mikä tuntui helmikuussa aika koomiselta. Lisäksi kävimme Hannan kanssa vielä vanhalle juutalaishautausmaalla, sekä Petrin Hill:llä. Illalla oli vielä pakko käydä Juvessa vetäsemässä pannarit, ennen kuin piti Hannan piti lähteä pakkaamaan.


Valmiina vuoden ensimmäiselle terassidrinksulle!

Maanantaiaamuna karu todellisuus iski aika kovaa päin näköä. Tällä viikolla on minulla yksi kolmesta intensiivikurssistani, joten ohjelmassa on luentoja, kotiläksyjä ja vielä kerran luentoja. Onneksi kurssi vaikuttaa suht helpolta, mutta 7 tuntia joka päivä paahtavan kuumassa luokkahuoneessa koettelee kyllä hermoja. Lisäksi muillakin kursseilla alkaa olla kotiläksyjä, joten pelkkää turistielämää ei voi enää viettää.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ha! hyvältä vaikutti viikkotarina mut muutama fakta oli väärin päin. Torstaina oltiin illalla Jarmarkissa ja perjantaina skumppakännit Juvessa ;) ne kun korjaat toisin päin ni hyvä tulee

Ville kirjoitti...

Heh heh, alkaa kuulostaa samanlaiselta ohjelmalta kuin mikä mulla oli... ekat 3-4 viikkoo lomailua ja sitten alkaa työt :) Noh, tsemiä vaan myös koulunkäyntiin! Koitan tulla käymään jos rahat riittää...