tiistai 19. helmikuuta 2008

Strc prst skrz krk

Kyllä, otsikko on tsekkiä ja tarkoittaa vapaasti käännettynä ” laita sormi kaulasi läpi ”. Erittäin hyödyllinen lause moniin arkielämän tilanteisiin. Käyn täällä Prahassa tsekinkielen tunneilla ja täytyy sanoa, että kyseisen kielen opiskelu ei ole aivan mutkatonta. Monet sanat koostuvat liian monista konsonanteista ja varsinkin (rˇ) äänteen tekeminen on erittäin vaikeaa. Osaan kuitenkin jo perustervehdykset tsekiksi, sekä tilata oluen ravintolassa: ”Dam si jedno pivo prosim”.

Muut 2 kurssiani vaikuttavat tsekin kieleen verrattuna aika helpoilta. Maanantaisin käyn International Marketing:n luennoilla ja tiistaisin minulla on: Evaluation of investment projects on non-profit sector. Jälkimmäinen kurssi ainakaan ensimmäisen luennon perusteella hirveän mielenkiintoinen, mutta 6 ECTS:ää tuntuu irtoavan suht helposti. Lisäksi suoritan täällä 3 intensiivikurssia, joista ensimmäinen on ensi viikolla.

Viime viikkolla alkoivat siis luennot. Luokkahuoneiden löytäminen osoittautui yllättävän haastavaksi ja kerran löysinkin itseni parin muun vaihtarin kanssa kuuntelemasta tsekinkielistä opetusta ekonometriasta. Tiistaina oli Buddy Systemin järjestämät Nation2Nation bileet Kamakaze-klubilla, joka oli sata-kertaa parempi paikka kuin Exit-klub. Huonekaverini onnistui illan aikana hukkaamaan narikkalappunsa, joten jouduimme hengaamaan klubilla neljään asti. Onneksi taksin sai aika nopeasti ja vielä erittäin edullisesti. Taksi täällä maksaa kaupungin toiselta puolelta dormeille 200 korunaa, eli noin 8 euroa. Halpaa kuin saippua verrattuna Suomen riistohintoihin. Keskiviikko koululla olikin sitten vähän väsyneempi päivä, mutta onneksi ohjelmassa oli vain yksi luento. Illalla pari Unkarilaista tyttöä teki pienelle porukalle ruokaa ja ensi viikolla on mun, Mitjan ja Luc:n vuoro loihtia jotain unohtumattoman hyvää ruokaa, saa nähä kuinka onnistutaan, sillä keittiöt dormissa koostuvat yhdestä keittolevystä ja minibaarin kokoisesta jääkaapista.

Reka Petra, Noemi ja Cony Juve-student pub:ssa, joka sijaitsee dormin vieressä.

Perjantaina kävin yksin kiertelemässä keskustassa, jotta vähän oppisin kulkemaan siellä. Prahan keskusta on täynnä pieniä kujia, joten paikallisetkin eksyvät siellä aika helposti. Lauantaina tehtiin sitten porukalla kunnon turistikierros vanhassa kaupungissa ja Prahan linnassa. Oli ihan mukava kävellä kaupungilla, sillä sää oli mitä loistavin. Illalla oli ohjelmassa kahdet synttärit, sekä päädyimme vielä niiden jälkeen Wencelas Squaren lähellä olevaan Lucerna-diskoon.

Prahan katedraali


Kuvassa: Mitja, Petra, Daniel, minä, Jacquie, Noemi ja Reka Lucerna-klubilla.

Sunnuntaina oli tarkoitus tarkoitus mennä käymään Kutna Horassa, jonne matkaa on Prahasta noin 1,5 tuntia. Urheasti vääntäydyttiin parin vaihtarin kanssa Florencen dösäasemalle vähän yli kahdeksitoista, sillä netin mukaan dösän pitäisi lähteä klo 12.50. Noh kyseltyämme dösäaseman ”erittäin mukavilta” virkailijoilta asiasta saimme kuulla, että tänään ei menekään dösää klo 12.50. Lähdimme sitten käymään Prahan pohjoispuolella sijaitsevassa Troja palacessa ja yritämme Kutna Horan matkaa jälleen ensi viikonloppuna, toivottavasti tällöin meitä onnistaa ☺


Jacquie, minä ja Sini Troja Palace:ssa.

Tällä viikolla on ohjelmassa koulun lisäksi norjalaisen kämppiksen synttärit ja keskiviikkona tulee Hanna tänne ihmettelemään kuinka täällä on niin halpaa verrattuna Århusiin!

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Vai että ensi kerralla on sun vuoro tehdä jotain jäätävän hyvä ruokaa. Nyt muistaen meidän pizza-meiningit KYH-mökillä mä olen aivan varma että nautitte mielettömästä ruokakokemuksesta ;) Ja siellä oli sentään neljä levyä ja uuni!

Onneks muistin sun blogin.. Oon viestinnän luennolla ja täällä on kuolettavan tylsää. Mutta noppia ropisee, roprop..