maanantai 11. helmikuuta 2008

Orientaatioviikko ja Ice-breaking Weekend

Ensimmäinen kokonainen viikko meni pitkälti tutustuessa kouluun, Prahaan ja vaihtareihin. Maanantaina kirjauduttiin kouluun sisään, saatiin opiskelijakortit, matkakortit plus pari muuta korttia, joiden käyttötarkoitusta en ole vielä selvittänyt. Maanantaina oli myös vuorossa ensimmäinen kosketus Tsekkiläisen kouluruokalan antimiin. Noh ruoka maksaa sen 1,5 euroa, mutta ei sitä hyvällä tahdollakaan voi hyväksi sanoa. Maanantaina oli vielä ihan ok makusta safkaa, mutta keskiviikkona oli vuorossa lihaköntsä, jonka ulkonäön perusteella luulimme olevan kanaa, mutta ei se kyllä maistunut siltä... Eikä se kyllä maistunut miltään muultakaan perinteiseltä lihalta. Noh yritän välttää siis kyseistä Sodexhon raflaa tästä lähtien. Koululla on myös onneksi toinen ruokala, jonka nimi on Academic Club. Kävin tänään syömässä siellä ja sen antimet olivat ihan hyvän makusia. Ruoka on tosin kalliimpaa, mutta ehkä sitä voi euron maksaa enemmän ruoasta, jonka pystyy syömään.

Ihanan näköinen kotitaloni Jarov G

Itse koulu on varsin mukavan oloinen. Laitos jakautuu kolmeen eri osioon: Old building, New building ja Paradise building. Viimeisin on rakennettu 2 vuotta sitten ja meidän vaihtareiden kurssit ovat pääasiassa siellä. Koulu sijaitsee aivan päärautatieaseman vieressä ja vanhaan kaupunkiin on matkaa ehkä 5 minuuttia. Koululta dormeillä pääsee kätevästi yhdellä sporalla ja matka kestää noin 15 minuuttia.

Tiistaina kiertelimme vähän vanhassa kaupungissa ja kävimme kuuntelemassa yhden luennon tsekin historiasta. Lisäksi kävin parin vaihtarin kanssa Ikeassa. Keskiviikkona oli koulun järjestämä kiertokäynti Prahan keskustassa ja kiipesimme mm. Vanhan kaupungintalon torniin, mistä oli erittäin hienot näköalat Prahan yli. Keskiviikkoiltana oli sitten Buddysystemin eli paikallisen KY:n järjestämät ensimmäiset Nation2Nation bileet Exit-klubilla. Sijainniltaan paikka on erittäin hyvä, vain 200 metriä dormeilta, mutta muuten paikka oli aika kauhea. Klubi oli korkeintaan alakertsin kokoinen ja aivan täynnä ihmisiä. Tunnelma oli vähän kuin mursubileissä. Noh kyllä siellä tuli neljään asti viihdyttyä, mutta täytyy sanoa, että onneksi buddysystemin bileet eivät aina ole kyseisessä paikassa.


Vanhankaupungin tori kaupungintalon tornista kuvattuna


Vasemmalta katsoen: Asbjörn, minä, Petra, Reca, Noemi, Gianluca, Cortney, Luc ja Sjoerd

Torstai olikin sitten vähän hiljaisempi päivä. Koulu oli järjestänyt taas kiertokäynnin läheiselle kukkulalle, jonka nimi on Petrin hill, mutta kovin moni ei retkelle osallistunut

Perjantaina olikin sitten aika lähteä Buddy Systemin järjestämälle Ice Breaking Weekend:lle. Paikka sijaitsi noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Prahasta, jossain Etelä-Bohemian leirikeskusalueella. Yhteensä vaihtareita mahtui mukaan reilut 100, joten kaikille ei tilaa ollut. Ensimmäisenä iltana oli vuorossa paljon leikkejä ja kisailuja, jotka olivat itse asiassa yllättävän hauskoja. Illalla oli bileet, jotka kestivät noin neljään. Seuraavana päivänä porukka olikin sitten enemmän tai vähemmän väsynyttä, jotkut jaksoivat vielä kisailla, mutta suurin osa ( mukaan lukien minä ) kävimme vain kävelyllä läheisessä kylässä. Illalla oli sitten taas vuorossa bileet. Itse menin onneksi nukkumaan jo kolmelta, mutta jotkut jaksoivat jatkaa kuuteen.. Ilmeisesti etelänihmisten juomapää ei ole niin hyvä kuin meidän pohjoisen karpaasien, sillä joku oli päättänyt laatata ympäri yhtä makuuhuonetta. Onneksi en nukkunut kyseisessä huoneessa =).

Leirikeskus




Petra ja Lorene Sloveniasta, sekä Noemi Unkarista

Sunnuntaina lähdimme takaisin mökiltä ja palasimme dormeihin. Eilen ei tapahtunut juurikaan mitään mielenkiintoista, kävin toisen kämppikseni, norjalaisen Asbjörnin kanssa pizzalla, mutta muuten vain hengasin kotona. Flunssa on päässyt vähän iskemään, joten ei olutta meikäläiselle vähään aikaan. Tiistaina olisi kyllä taas Buddy systemin järjestämät Nation2Nation bileet, mutta en tiedä vielä menenkö sinne. Viimeinen meidän kämpän neljästä asukista ei ole vieläkään saapunut, mikä on vähän kummallista. Kahden kämppiksen kanssa on kyllä käynyt hyvä tuuri, sillä sekä Luc että Asbjörn ovat todella rentoja tyyppejä.

Tänään alkoi sitten koulu, olen ollut jo yhdellä luennolla ja noin tunnin päästä pitäisi mennä ensimmäiselle tsekin kielen kurssille. Tähän mennessä olen oppinut 3 tsekinkielistä sanaa: pivo = olut, dekuji = kiitos ja nadrazi = juna-asema. Toivottavasti kurssilla opin edes muutaman uuden sanan, koska varsinkin vähän syrjäisemmillä tsekin seuduilla kukaan ei ymmärrä englantia. Reissujakin pitäisi alkaa suunnittelemaan, sillä jos torstaihin mennessä ostaisi lentolipun Aireurope:lta, saisin toisen lipun kaupanpäälle. Suunnitelmissa olisi ainakin vierailla Krakowassa, Berliinissä ja Amsterdamissa. Myös Tsekin pieniin kaupunkeihin olisi mukava päästä tutustumaan.

2 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Krakova on jees, siellä kantsii käydä!

Kuulostaa että sujuu mukavasti, jatka samaan malliin!

Älä vedä liikaa feissejä ;)

....PÄ!

Mr. Tremble kirjoitti...

you girls are truly beautiful.