sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Karlstejn

Tällä viikolla alkoi koulutyöt pukata toden teolla päälle. Täytyi alkaa tekemään intensiivikurssieni raportteja, opiskella todenteolla tsekkiä, joka muuttuu koko ajan vaikeammaksi, sekä kansainvälisen markkinoinnin ryhmätyötä. Tiistaina oli taas vuorossa N2N, tällä kertaa Radost Fx klubilla, joka sijaitsee lähelä keskustaa. Paikka on kuitenkin pieni, eikä hirveän viihtyisä. Etkoilimme Mitjan ja Danielin kämpässä ja kuten aina, etkot venyivät ja olimme bileissä vasta yhden aikaan. Keskiviikkona sain aikaseksi käytyä Ikeassa ostamassa keittiötarvikkeita sekä uuden tyynyn, dormin tyyny kun ei yllättäen ole mikään mukavuuden ihme. Alkuviikon iloisiin yllätyksiin kuului se, että dormimme hissi saatiin vihdoin korjattua, eikä tarvitse enää ravata portaita ylös. Tosin hissi ei korjauksen jälkeenkään tunnu hirveän turvalliselta heiluessaan puolelta toiselle.

Torstai-iltana pelailimme korttia ja perjantaina kävimme pelaamassa biljardia keskustassa sijaitsevassa biljardisalilla, jossa soitettiin pelkästään Nightwishia. Paikka oli erittäin hienossa vanhassa tanssiaissalissa. Pari meistä jatkoi vielä lähellä Charles bridgeä sijaitsevalle klubille, mutta muut suuntasimme kotiin. Lauantaina aurinko paistoi taas pitkästä aikaa ja suuntasimme tämän innoittamana retkelle puolen tunnin junamatkan päässä Prahasta sijaitsevaan Karlstejnin linnaan. Kyseisessä linnassa säilytettiin ennenmuinoin mm. kruunun jalokiviä. Tunnin opastetun kierroksen jälkeen kävimme syömässä tanskalaisten isännöimässä ravintolassa ja lähdimme takaisen Prahaan. Ennen dormille menoa kävimme Mitjan ja Danielin kanssa ostamassa sangria-ainekset illan etkoja varten, jotka pidettiin tällä kertaa mun ja Luc:n loistoresidenssissä. Sangria hupeni yllättävän nopeasti, kuten myös oluet ja lähdimme melko suurella porukalla Mischmasch-klubille. Kyseisen klubin esitanssijoiden muuvit ovat kyllä vertaansa vailla =D Huomaa, että pääsiäinen ja turistikausi lähestyvät, sillä klubi oli kallistunut erittäin paljon sitten viime visiitin ja oluesta joutui maksamaan jo 2,2 euroa, suorastaan ryöstöä! Sunnuntaina olikin sitten vuorossa syventyminen tsekin kielioppiin, sekä tsekin lelumarkkinoiden alysointiin International Retailing kurssia varten.


Karlstejn.


Petra, Daniel ja Noemi linnan sisäpihalla.


Sangria etkot Jarov G huone 1221.


Mitja ja Petra Mischmasch:n pyörteissä.

Ensi viikolla onkin pääsiäinen ja Ossi tulee vierailulle ke-to. Luc lähtee Damiin käymään viikonlopuksi, joten pääsiäisen ajan Luc:n kasvokuva näyttää dormikortissa taas vähän erilaiselta =)

maanantai 10. maaliskuuta 2008

Cesky Krumlov

Viime viikon maanantaina oli synttärini, joita juhlistettiin aika railakkaasti tiistaina Nation2Nation bileissä. Tämä siksi, koska maanantai-tiistai minulla oli taas yksi intensiivikurssi, joka onneksi hieman mielenkiintoisempi kuin edellinen. Tiistai-iltana käytiin ensin etkoilla tsekkiläisen Hankan dormissa, joka oli paistanut perinteisiä tsekkiläisiä perunalettuja. Lisäksi "saimme" maistaa hänen isovaarinsa itsevalmistamaa viinaa, joka ei kyllä makuhermoja hirveästi hellinyt. Lisäksi mukanamme oli tietenkin tsekkiläistä perinnejuomaa Becherovkaa, joka on melko läheistä sukua Jägermeisterille. Tällä viikolla N2N bileet olivat taas dormimme vieressä olevassa Exit-klubissa, joten kotimatkaan kesti tunnin sijasta 5 minuuttia.


Jacquie ja Noemi Exit klubilla. Tämän viikon teemana oli Kreikka.

Keskiviikkona ei tapahtunut juurikaan mitään jännittävää, porukka oli erittäin väsynyttä, joten kävimme vain illalla syömässä dormin lähellä olevassa Cocafe:ssa, jossa on melkeinpä paras hintalaatu-suhde, mihin olen täällä törmännyt. Torstaina oli vuorossa Buddy systemin järjestämä Beer rally, johon osallistuimme istumalla yhdessä baarissa, koska totesimme paikan hyväksi ja halvaksi. Illalla kävin vielä moikkaamassa Lindaa ja Jussia, jotka tulivat viettämään viikonloppua Prahaan. Kävin heidän kanssaan keskustassa sijaitsevassa Jazz-klubilla. Perjantaina kiertelimme sitten kolmistaan ympäri Prahan nähtävyyksiä ja perus turistireitit alkavatkin olla meikäläisellä jo melko hallussa. Porukan uupumistilasta johtuen emme perjantai-iltanakaan tehneet mitään erikoista, katsoimme Noemin luona vain yhden leffan ja menimme jo kymmeneltä nukkumaan.


Linda, Jussi ja minä Charles Bridge:lla

Seuraavana aamuna klo 9.11 lähdimme junalla kohti Cesky Krumlovia, joka sijaitsee noin 4 tunnin junamatkan päässä Prahasta. Kyseinen kaupunki on yksi kauneimmista, missä olen käynyt ja maaliskuusta johtuen se ei ollut vielä täynnä japanilaisia kameroineen. Matkaan lähti minun lisäkseni Luc, Mitja, Noemi, Reka ja Silje. Yövyimme kaupungin laidalla sijaitsevassa Skippy-hostellissa, jossa yö maksoi 10 euroa ja oli todellakin hintansa väärti. Voi sitä hienoa tunnetta, kun pääsi kuukauden Jarov-asumisen jälkeen nukkumaan kunnon sänkyyn ja käymään aamulla suihkussa, jonka vesi ei lopu joka toinen minuutti. Lauantaina sää oli aika kylmä, mutta kiertelimme siitä huolimatta ympäri kaupunkia. Illalla kävimme syömässä pizzeriassa ja mm. pelaamassa biljardia Mario-pubissa.

Sunnuntaina heräsimme mukavaan auringon paisteeseen. Joimme aamukahvit hostellin terassilla, joka sijaitsi Vltava joen rannalla. Kävimme syömässä aamupalaa läheisessä kahvilassa, jonka jälkeen istuimme joenrannalla ja nautimme plus 15 asteen lämpötilasta. Kävimme myös paikallisessa kidutusmuseossa ihmettelemässä keskiaikaisia kidutusvälineitä. Kyllä porukalla on viirannut tuohon aikaan pahasti päästä. Ennen lähtöä takaisin Prahaan kävimme vielä syömässä erittäin hyvät liha-annokset ravintolassa, joka sijaitsi vanhassa keskiaikaisessa vankilassa. Juna Prahaan lähti kuuden pintaan ja takaisin Prahassa olimme kymmeneltä.


Cesky Krumlov.


Cesky Krumlovin linna.


Kuvassa vasemmalta: Luc, Silje, Reka, Noemi, minä ja Mitja.


Joenrantakahvilassa.

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Pohjelihastreeniä...

Viime viikko meni hyvin pitkälti yliopistolla istuen. Ensimmäinen intensiivikurssini "International Retailing" on nyt luentojen osalta takanapäin. Nopat irtoavat varsin pienellä vaivalla, sillä luennoilla istumisen lisäksi täytyy palauttaa vain yksi 2000 sanan raportti aiheesta: tulisiko Toys "R" Us:n tulla Tsekin markkinoille ja miksi. Aikaa kyseisen raportin kirjoittamiseenkin on kuukausi, mutta olisi se parempi tehdä nyt alta pois, ennen kuin tentit puskevat päälle.

Viime viikon iloihin kuului maanantaiyönä hajalle mennyt hissi, jota ei vieläkään ole korjattu. Pohjelihaskuntoilua on siis harrastettu jo 7 päivää, sillä 12 kerrokseen on jokseenkin pitkä matka. Itävaltalainen vaihtari oli ollut hississä, kun oli kuulunut yläpuolelta "naps" ja hissin vaijeri katkesi. Noh onneksi hississä oli hätäjarrut, eikä hissi pudonnut alas =) Hätäpainikkeen painaminen ei tietenkään tsekin palvelukulttuurin tuntien johtanut mihinkään, joten vaihtari ja pari muuta hississä olijaa päättivät sitten vääntää oven auki. Hissi näyttää tällä hetkellä siltä, ettei se kyllä minun täälläoloaikanani tule korjatuksi.

Viime viikon eriskummallisiin tapahtumiin dormissani liittyi myös imurin lainaaminen alakerran tädeiltä, sillä pölykerros alkaa taas saavuttaa kämpässämme sietokyvyn rajan. Kyseinen 70 luvun sähkötekniikan ihme ei edes pystynyt imemään leivänmurusia lattialta =D Noh päätimme sitten avata pölypussin, joka näytti siltä, ettei sitä ollut koskaan vaihdettu ja hajosikin Luc:n sitä imurista irroittaessa. Noh päätimme kiikuttaa sen sitten alakertaan ja pyytää tädeiltä kauniisti uuden pölypussin. Tädin pelonsekainen ilme olisi pitänyt saada tallennettua videolle hänen huomatessaan, että olimme rikkoneet pölypussin! Puna alkoi nousta kasvoille ja tsekin kaunis kieli alkoi tulvia tärykalvoillemme. Paikalle saapuneen tsekkiopiskelijan käännöksen mukaan vain " Dorm Manager" saa vaihtaa imurin pölypussin ja meidän tulee heti korjata pölypussi ja laittaa se takaisin paikoille. Hienoja sääntöjä on tämä dormi kyllä täynnä!

Viime viikon perjantaina kävimme uudessa yökerhossa Roxy:ssä, minkä DJ:n musiikkityyliä voisin kuvailla "slovariteknoksi". Poistuimme paikalta siis suhteellisen nopeasti ja menimme jatkoille suomalaisen Sinin kämpälle. Lauantaina heräsin klo 8.00 salamoiden räiskeeseen ja niin kovaan tuuleen, että pelkäsin kerrostalomme sortuvan minä hetkenä tahansa. Emma-myrsky saapui siis myös tänne Prahaan ja Helsingin myrskytuulet ovat kyllä tähän verrattuna mukavia puhureita. Päätimme säästä huolimatta matkustaa iltapäivällä noin tunnin junamatkan päässä olevaan Kladno:n kaupunkiin, jossa Mitjan yhdellä kaverilla oli keikka. Konsertti oli pienellä klubilla ja musiikki oli yllättävän hyvää.


Sini valmiina Kladno:n valloitukseen.


Klubilla..

Sunnuntaina huono sää vain jatkui, kävin kaupungilla syömässä Noemin kanssa, mutta muuten hengailtiin vain dormilla ja suunniteltiin matkaa Berliiniin, Karlovy Vary:yn ja Cesky Krumlov:iin.